fredag den 3. april 2015

KANELSNEGLE


I morgen får vi drøn travlt på arbejdet. Det er påske, folk har fri fra arbejdet, men vi holder åbent med en masse gode tilbud. Så derfor har jeg bagt kanelsnegle til kollegaerne, så vi kan få et "lille" sukker-boost  :-)


Opskriften svarer til en stor bradepande:

3 dl lunkent vand
50 gr gær
2 æg
1 spsk sukker
150 gr blødt smør
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
700 gr mel

yderligere:
150 gr blødt smør
150 gr brun farin
3 spsk kanel
glasur af flormelis, kakao og vand

Rør gær ud i vandet.
Tilsæt æg og sukker.
Tilsæt smør.
Tilsæt salt og kardemomme.
Tilsæt melet lidt ad gangen. Dejen skal være lidt klistret.
Lad dejen hæve tildækket i ca 45 min.
Rul dejen ud til ca 40x30 cm på et meldrysset bord.
Rør smør, farin og kanel sammen og smør det ud på den udrullede dej.
Tril dejen sammen på den lange led og skær i skiver til ca 20 snegle.
Sæt snegle på en bradepande med bagepapir og bag dem ved 220 grader i 10-12 min.
Lad dem afkøle og pynt med glasur.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar